Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Húsz év múlva - deja vu

2010.07.29. 14:05 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika deja vu húsz év múlva matolcsy utólérjük az eu átlagot

No, azért alkotott az evolúció halandóra minket - élőt és élettelent egyaránt - mert túl sok mindenre emlékeznénk és az nem vezet jóra. Én még emlékszem arra, amikor Rákosi pajtás mondta, hogy ne együk meg az aranytojást tojó tyúkot, mert csak így emelkedhet az életszínvonal, húsz év múlva utolérhetjük a kapitalista országokat. Ezt a nép túl hosszúnak tartotta, ezért aztán elzavarta őkelmét. Később Hruscsov elvtárs hét évre csökkentette az intervallumot ("hét év múlva utolérjük Amerikát"), de ezt már senki sem hitte el, születtek is a viccek az átkosban. Azonban nincsen új a nap alatt, mert a minap "Matolcsy György leszögezte: a tervek szerint Magyarországnak 2030-ra kell elérnie az uniós átlag feletti gazdasági fejlettségi szintet, életszínvonalat. (Metropol)"
Sajnos, Matolcsy úr sem egy szavahihető ember, mert ő volt az, aki 7%-os gazdasági növekedést ígért 1998-ban, és abból sem lett semmi. Különben is, ezek a hosszútávú ígérgetések senkinek sem szólnak, ugyanis az ember olyan, hogy most szeretne jól élni. A húszévesnek hiába mondjuk, hogy majd jó lesz, az neki kevés, de a negyven éves sem nyugdíjas korára szeretne magasabb életszínvonalat, ráadásul az ígérgetők nagy része addigra már nem is fog élni. A távoli jövő szépsége érdekében az emberek nem hajlandók erőfeszítéseket tenni. Ezzel az erővel azt is mondhatnák, hogy minél előbb meghalsz, annál hamarabb jutsz a mennyországba.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr782184870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása