Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Biztonságos lakókörnyezet?

2010.06.20. 14:08 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: biztonság szvsz újbuda kedvezményes zár

Újbuda polgármestere büszkén mondja, hogy szegény családoknak biztonságérzetük javítása érdekében kedvezményes áron, mindössze 15%-os hozzájárulás ellenében hevederzárat szerelnek lakásukra. Szerintem a biztonság nem a zárakon múlik. Egyrészt aki olyan szegény, hogy a zárat sem tudja megvenni, attól nem is lehet sokat lopni, másrészt a betörők is elkerülik az ilyen helyeket. A régi bérházakat lakásokkal építették. Ezekből a rendszerváltás után társasházak lettek, a lakásokat azután kiadták, eladták vállalkozásoknak, így vannak olyan épületek, ahol az ottlakó tulajdonosok vannak kisebbségben. Ilyen épületekbe boldog-boldogtalan jár ki-be napközben, árusok, köszörűsök, hittérítők, szórólaposok, guberálók, adománykunyerálók és a szolgáltatásokat igénybevevők. A biztonságot az szolgálná, ha lakóépületekben nem lehetne gazdasági tevékenység (tánciskola, természetgyógyász, ügyvédi iroda, pártiroda stb.), boltok, iparosok a pedikűröstől az ötvösig. Ezzel két legyet üthetnének egy csapásra. Egy csomó lakás felszabadulna és az utcán üresen álló üzlethelyiségek megnyílnának. Az sem lenne rossz, ha a új társasházakban már kötelező lenne a házmester (gondnok), portás. Én ilyennek képzelem el a biztonságos lakókörnyezetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr332095602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása