Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Alkotmánybíróság és a parkolási díjak

2009.11.21. 10:07 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: alkotmánybíróság parkolási díj szabad árak

Nem nagyon értem, hogy miért alkotmányellenes a fővárosi parkolási rendelet, noha tudom, hogy önkormányzati szabályozás nem ütközhet magasabb szintű jogszabályba, noha az Alkotmánybíróság ezt írta indoklásában. 

"A jelenlegi szabályozás ugyan szerződéses viszonynak tekinti a jármű közúti várakozását, de eközben a díjszabásban és a pótdíjazásban gazdaságilag érdekelt Fővárosi Közgyűlés minden korlátozás nélkül állapíthatja meg a parkolás ellenértékét és a jogszerűtlen parkolás szankciójának mértékét."

Ezzel szemben nálunk mindenhol szabad árak vannak a magán parkolóhelyek díjaitól a piaci, vendéglátási, ipari, szolgáltatási stb. árakig. Ez nem jogszerűtlen?

Mindnyájan hallottunk esetekről, amikor külföldi vendégek hat-nyolc röviditalt rendeltek, „kísérőnek” néhány kis üveges bort. Majd kérték a számlát, s nem hittek a szemüknek: a pincér több mint félmillió forintos (!) cechet tett eléjük, vagy két sörért 250 ezer forintot számláztak.
Nevetséges, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője szerint nem minősül szabálysértésnek, ha egy vendéglátóhelyen – mondjuk – 90 ezer forintért kínálnak egy üveg italt, de azt feltüntetik az árlapon.
Szerintem ilyen esetekkel kapcsolatban hivatalból kellene állást foglalnia az Alkotmánybíróságnak, mert a tisztességtelen haszon nem ismeretlen fogalom a törvénykezésben és ezek többet ártanak az országnak, mint a parkolási díjak mértéke.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr261541259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása