Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vasárnapi nyitvatartás

2009.09.10. 11:06 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika kereskedelem vasárnapi nyitvatartás

Egyre többször történnek kezdeményezések a vasárnapi nyitvatartás megszüntetésére a kereskedelemben. Felvetik a parlamentben, médiában, de úgy érzem, hogy mindez nagyon egyoldalú indokokkal történik.
  Miért csak a szakszervezeteket, KDNP-t stb. kérdezik? A vasárnapi vásárlókat miért nem? Ők hétközben nyilván nem érnek rá vásárolni, mert dolgoznak. Délután nem tudnak kivergődni a városszéli bevásárlóközpontokhoz a csúcsforgalomban. Ha nem lenne vasárnapi vásárló, akkor a profitorientált kereskedelem amúgy is korlátozná, vagy megszüntetné nyitvatartását. A dolgozók oldaláról nézve: aki nem akar vasárnap dolgozni, az nem is vállal ilyen helyen munkát. Nem megy a tömegközlekedéshez, küzműhálózatokhoz, médiába, egészségügybe, városi építkezésekhez, szórakoztatóiparba, édességboltba, papnak, egyházi alkalmazottnak, esetleg bevásárlóközpontba dolgozni, hanem elmegy politikusnak, szakszervezetisnek, esetleg a CBA-hoz, amelynek kis boltjai a városokban, falvakban vannak, vasárnap nem is lenne vevőjük, ezért zárva is tartanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr761372679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása