Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dünnyögés a blogokról

2009.08.12. 13:52 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: dünnyögéseim blogszolgáltatók

Most nem a tartalomról, hanem a szolgáltatók által nyújtott lehetőségekről lesz szó. Előrebocsájtom, hogy ismerem a szólást ("ajándék lónak ne nézd a fogát") és nem vagyok IT szakember sem, de meg tudom állapítani, hogy óriási különbségek vannak az egyes blogok technikai minősége között. Kipróbáltam már jónéhány ismert lehetőséget, mint a Freeblog, Enblog, Blogtér, Blog, WordPress, Devians, NOLblog, valamint a jelenleg nem regisztrálható Extra és a pár éve megszűnt Blogdreams. Az még nem lenne baj, hogy némi bevételszerzés reményében reklámok elhelyezését kell elviselni, hiszen Rupert Murdoch is fizetőssé teszi népszerű weboldalait.
Az én gondom az, hogy szerintem a leginkább felhasználóbarát, egyszerű és sokoldalú felületeket valahogy nem preferálják a "nagyok". Az kétségtelen, hogy ma már a legtöbb blog a Wordpress motorral működik, de valószínűleg - az indulás idejétől függően - más és más verziókkal, amelyeket több-kevesebb szakértelemmel próbálnak átgyúrni a webmesterek. Furcsa és számomra kellemetlen, hogy pont a leginkább felhasználóbarát Extra blog, amely magyarul beszél és sok - máshol nem létező - szolgáltatása van, ment tönkre (vagy legalábbis a gödör szélén áll), így jelenleg egy esetleges olvasóm nem is tudja ellenőrizni, hogy valóban igazam van-e?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr691305074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása