Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pilótakeksz hoax

2009.07.12. 17:06 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: győr danone pilótakeksz

Tegnap ismét kaptam egy tiltakozó körlevelet, ami egy országos tragédiáról értesített, egy szuperhungaricum gyártásának megszüntetéséről.

Nem akarom az egészet közzétenni, de néhány részt azért kiemelek:

"Leállt hazánkban a Pilóta-keksz gyártás. Közel száz dolgozó kénytelen új munkát
keresni. Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy NE VEGYEN DANONE TERMÉKET! Barátaim! Sokan vagyunk, csak tőlünk függ, hogy engedjük-e, hogy ezt tegyék."

Csakhogy ez az egész levél egy önálló életre kelt zombi hoax, amely már több, mint két éve elvesztette aktualitását, ugyanis akkor szűnt meg a pilóta-keksz gyártása Győrben.
Én még szeretném megkérdezni, hogy a kedves tiltakozók miért a kapitalizmust választották húsz évvel ezelőtt, vagy ha igen, akkor inkább gazdaságosan kellett volna a pilóta-kekszet, meg a többi magyar terméket gyártani. Ha nálunk bármi jól ment volna a privatizáció előtt, akkor mi vásároltuk volna fel a Danone-t és a többi céget, nem ők minket.

Ami egyenesen bosszant, hogy mostanában 100 dolgozó, 16 színész, néhány újságíró elbocsájtása kapcsán ekkora médiacirkuszt csinálnak, míg a bányák, nagyüzemek (Csepel, Ganz stb.) bezárása, lerombolása (az én volt munkahelyem helyén van a Millenáris park) kapcsán senki sem állt ki a munkanélkülivé vált százezrek mellett, természetesnek vették, hogy ez a kapitalizmus velejárója. Az Antall-kormány közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztere, Schamschula György azt üzente az állástalan bányászoknak, hogy tanuljanak nyelveket.

Ps.: pilóta-kekszet azóta is lehet kapni, sőt én is tudok csinálni, de nem szeretem  

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr951242009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása