Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Magánvélemény a pedagógustüntetésről

2016.03.16. 15:27 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: vélemény szvsz pedagógustüntetés

Előrebocsájtom, hogy majdnem mindenben egyetértek a pedagógusok és a hozzájuk csatlakozott szervezetek, tüntetők követeléseivel.
Van azonban egy nagy kételyem. Amikor arra kérnek minden támogatót, hogy csatlakozzon hozzájuk, csak néhány egyszerű kérdésre szeretnék választ kapni. Hol voltak a pedagógusok, amikor 24 évvel ezelőtt Schamschula nyelvtanulásra bíztatta bezárt bányák dolgozóit? Hol voltak amikor régi patinás gyáraink (Ganz Mávag, Taurus, Digép, Csepel, Ganz Villamossági Művek stb.) megszűntek és tízezrével kerültek utcára a munkások? Hol voltak, amikor az Antall kormány lefejezte a rádiót és televíziót? Hol voltak, amikor elvették a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíját, a rokkantnyugdíjat és megalkották a szégyenletes Munka Törvénykönyvet, amiben csak a munkaadóknak vannak jogai.
Persze sokan kimaradtak, a sorolást lehetne folytatni, de a fő probléma az, hogy eddig is mindenki segítséget kért, ami természetesen elmaradt. Tudomásul kell venni, hogy ebben az országban a Fidesz egyedül kétszer is kétharmados többséget szerzett. Szerintem erről nem ők tehetnek, hanem a megvezetett, meghunyászkodó, megfélemlített, vagy lefizetett választópolgárok.
Addig, amig a tüntetők a társadalmi problémák részleteivel foglalkoznak, amig a pártok, szakszervezetek is csak osztódással szaporodnak és képtelenek meggyőzni az állampolgárokat, addig nem lesz a tüntetéseknek komoly eredménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr838487356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása