Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rejtő Jenő és az ellenzéki együttműködés

2013.11.08. 14:31 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika összefogás ellenzék Rejtő Jenő

Rejtő Jenő a múlt század első felében így definiálta a klikk fogalmát:

Ha kettőnél több ember rossz helyzetbe kerül, akkor rövidesen megkísérlik helyzetüket még kellemetlenebbé tenni, és erre való a klikk. A klikk tulajdonképpen azt jelenti, hogy a Földünkön minden együttműködő baráti csoport több egyforma, egymással ellenséges részre osztható. A klikkek tagjai nem annyira egymás támogatásában, mint inkább a másik klikk bosszantásában látják legfőbb hivatásukat.

Ez fantasztikusan pontos magyarázata annak, hogy az ellenzéki pártok (MSZP, Együtt-PM, a három liberális facebookos párt és a szocdemek) miért nem tudnak összefogni.
Nekem már van egy olyan hátsó gondolatom, hogy tulajdonképpen nem is akarnak nyerni, hiszen ebből a bebetonozott alkotmányos trutymóból egy évtized alatt sem lehetne kimászni, a nép meg baromi elégedetlen lenne, hogy csöbörből vödörbe került. Megelégszenek annyival, hogy egy erős ellenzék lesz a parlamentben és mindengyiknek lesz egy kis szemétdombja, ahol kukorékolhat, így akik ott lesznek további négy évre biztosítják zsíros állásukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr435620800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása