Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rogán és a bankok

2012.11.07. 15:57 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság rogán bankok tranzakciós illeték

"A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul a Fidesz frakcióvezetője, ha a bankok összehangolják a pénzügyi tranzakciós illeték áthárítását az ügyfelekre - számolt be az MTI."

Nos, kedves Rogán úr, már kezdheti is, ugyanis kaptam egy levelet bankomtól. Ebből egy részlet:

"Tájékoztatjuk Önt, hogy Bankunk a lakossági és pénzforgalmi bankszámlák terhére végrehajtott egyes fizetési megbízások díj-, és jutaléktételeit 2013. január 1-jei hatállyal módosítja.
A módosítást a Lakossági és pénzforgalmi bankszámlák Általános Szerződési Feltételei 2.8. pontjának 1.b) alpontjában és 3. alpontja utolsó két bekezdésében megjelölt alábbi, a működési költséget meghatározó feltétel változása indokolja:
- a Bank tevékenységéhez kapcsolható közteher- (pl. adó-) változása.
A módosítás egyaránt vonatkozik lakossági és vállalati ügyfeleink a fenti feltétel változásával érintett bankszámláira, illetve bankkártyáira vonatkozó Hirdetményekre."

Az igaz, hogy Rogán úr arra nem tért ki, hogy a bankok egyedileg átháríthatják-e a tranzakciós illetéket? Ha mindegyik bank különböző mértékben teszi a díjemelést, akkor összehangolásról már nem lehet szó, így valószínűleg nem fog csinálni semmit, csakúgy mint a telefondíjak, valamint a szupermarketek áremelésénél sem. Továbbra is szívunk kormányunk intézkedései miatt. Persze ez természetes, mert minden épeszű ember tudja, hogy attól, hogy a megszorításokat másképp hívjuk, minden állami pluszbevételt az adófizető állampolgárok állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr284895600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása