Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vendéglátás lengyel módra

2012.06.13. 09:48 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport foci szvsz eb lengyel-orosz

Tegnap este néztem a Lengyel - Orosz EB meccset. Kb. negyed órával a vége előtt mondta Knézy, hogy felszólították az orosz szurkolókat: a meccs vége után húsz percig ne hagyják el a helyüket, mert először a lengyelek fognak elmenni a stadionból.
Én már ekkor felháborodtam, mert ez egyrészt teljesen ellentmond az illemkódexnek, másrészt előrevetítette a későbbi brutális összecsapásokat  .
Milyen vendéglátó az olyan, aki a nyilvánvaló kisebbségben lévő, ráadásul vendég oroszokat kényszeríti maradásra, ahelyett, hogy mielőbb gondoskodna biztonságos eltávozásukról? Ráadásul a meccs közben is borzolták az indulatokat, mert az óriás kivetítőn csak a félőrült orosz szurkolókat mutatták, miközben egy-egy villanásra azért láttam, hogy a lengyelek között is voltak ilyenek. A nagy többségben lévő agresszív lengyelnek alkalmat biztosítottak, hogy a korábbi eltávozással felkészüljenek az oroszok "barátságos" fogadására.
Még egy szubjektív megjegyzésem, hogy a játékvezetés nem tud szabadulni attól az évtizedes gyakorlattól, hogy előnyben részesítse a házigazdákat. Látszott ez a Lengyel - Görög meccsen (kiállítás) is, tegnap pedig a durva, kiállítást is megérdemlő hátulról történő felvágásoknál is továbbot intettek, ha orosz volt az áldozat.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr854585106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása