Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Gondolatok a felelősségről

2012.03.13. 15:53 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szvsz felelősség foglalkozások

Olvasom a Biztonsági Portálon, hogy felelősség nélkül nincs biztonság. "Egyes szakértők szerint addig nem igazán lesznek biztonságosak a szoftverek, amíg a fejlesztőcégeknek nem kell érdemben felelősséget vállalniuk az alkalmazásaik által okozott károkért."
Na, erre megindult az agyam. Szegény szoftverfejlesztők felelősek azért, mert bomlottagyú, rosszindulatú bűnözők károkat okoznak, de a közlekedési balesetekért nem az autó, az út, az időjárási viszonyok és a közlekedési rendszerszervezők stb. felelősek, hanem az autóvezető. Ennél még rosszabb a helyzet az orvosoknál, mert ez az egyetlen szakma, ahol semmi felelősséget nem vállalnak, garanciáról nem is hallottak. Azzal letudják a dolgot, hogy a pácienst figyelmeztetik a veszélyekre, műtétnél aláíratják, hogy a talpát is feldobhatja, utána meg azt mondják, hogy a beavatkozás sikeres volt, de a beteg nem volt elég szívós és képes volt meghalni, a gyógyszerek használatánál meg oldalakon keresztül figyelmeztetik az embert a mellékhatásokra, így lerázzák a felelősséget. A végére egy kis humor:

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr674314362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása