Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Valaki gondolkodik a Jobbikban?

2012.01.15. 13:44 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság válság jobbik eu kilépés kölcsön elengedés

"Vona Gábor elmondta, a mostani uniós ultimátum sem változtat pártja államadósság újratárgyalását kitűző álláspontján. A Jobbik elnöke Írország közelmúltbeli példájára hivatkozva kijelentette, részleges elengedés és újraütemezés nélkül az országnak nincs esélye kilábalni a válságból."

Néhány nappal ezelőtt írtam, hogy önállónak lenni nyersanyag és önellátási képesség nélkül lehetetlen. Ezt megpróbálta Rákosi, majd Kádár is, noha az utóbbi már viszonylag jobb helyzetben, a KGST-n belül. Ha leállítjuk az adósság visszafizetését és kilépünk az EU-ból, nem lesz senki aki segítsen rajtunk. Nem lesz konvertibilis forint, nem tudunk semmit sem vásárolni külföldről, jön a jegyrendszer, nem utazhatunk külföldre, de még azzal is problémánk lesz, amit meg tudnánk termelni, ugyanis üzemanyag, gáz és egyéb energia sem lesz, mert az oroszok is csak valutáért adnak majd bármit, úgy mint jelenleg. Ezt a KGST-ben cserekereskedelemmel egy darabig megoldották, később ők is rákényszerültek a kölcsönökre. Azt akarja a Jobbik, hogy ne legyen jövője fiatalságunknak? Szerintem a szimpatizáns fiatalok meglehetősen tájékozatlanok gazdaságunk helyzetéről és az EU-ból való kilépés következményeiről. Ez csak azoknak jó, akik a hatalomra vágynak és diktatúrát szeretnének, mint Ceasescu, Papa Doc, Castróék, vagy a Kim klán Észak-Koreában, amivel együtt jár az éhezés, fázás, nyomor, betegség, korai halál.
Jó lenne, ha arról is beszélnének, hogy az EU-ból való kilépés, az adósságok leírása után hogyan képzelnék el a jövőnket? Mit csinálnánk, mit adnánk el, kivel kereskednénk, ha kiiratkozunk a nyugati kultúrából? Énekelnénk és szavalnánk, vagy egymás haját nyírnánk? Orbán már bebizonyította, hogy Szaud-Arábia és Kína sem segít, ráadásul az utóbbiak inkább csak eladni jönnek ide, de nekik van mit, mi meg nyitott gazdaság lévén rá vagyunk utalva Európára.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr203548842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása