Az utóbbi időkben kormányunk több intézkedést hozott, kvázi az egészségünk védelmében (chipsadó, dohányzás elleni törvények stb.), de úgy tűnik, hogy egy területet figyelmen kívül hagytak és ez a különféle televíziós főzőműsorok, függetlenül a csatornák közszolgálati, vagy kereskedelmi jellegétől. Ezekben a műsorokban rengeteg a sütemény, ráadásul 30-40 dg vajjal, sok tojással, rengeteg 60-70%-os étcsokoládéval készülők vannak köztük. Ugyanezeket tapasztalom a többi ételnél, csak az egyik a libazsírt emeli ki, mint az egyetlent, amivel jó pároltkáposztát lehet készíteni, sok sajtot használnak, vörös húsokat, grillezett ételeket készítenek, amelyek szintén nem szolgálják egészségünk megőrzését. Ennél rosszabb, amikor az ételek előre gyártott porokból, szószokból, levesekből, kockákból készülnek (elég csak végigolvasni az összetevőket, amelyeknek feléről sem tudjuk, hogy micsodák).