Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rákosi és Matolcsy

2011.11.20. 14:11 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika gazdaság antall ipar rákosi matolcsy schamschula

Nincsen új a nap alatt. Volt egy nyilvánosan szeretett vezérnek, apának nevezett aldiktátorunk (a főnök Moszkvában gyakorolta a hatalmat), Rákosi Mátyás. Ő egy nagyon művelt ember volt, tudott helyesen írni, azonban az ország lakossága nagyon nem szerette és ennek forradalommal adott nyomatékot 1956-ban. Nos, Rákosi elvtárs adta ki Kossuth mondatát újra, amely így hangzott: "ipar nélkül a nemzet félkarú óriás". Meg is csinálta, ha nem is teljesen sikeresen, minden esetre a nagy múltú régi vállalatokat (Gamma, Ganz-csoport, Mávag, Csepel stb. meghagyta). Ezután 34 év múlva jött egy jobboldali kormány, amelynek első miniszterelnökét, Antall Józsefet a hivatalos média és történetírás csak dicsérő szavakkal említi és aki élete végén állítólag Orbán Viktorra bízta az országot. Ő másképpen gondolkodott, mint Rákosi, mert szétverte a jól működő mezőgazdasági szövetkezeteket és a nagy iparvállalatokat, privatizálta a munkásszállásokat, amelyekből szállodák és APEH központok lettek, megnőtt a munkanélküliség, Schamschula miniszter pedig elküldte az állásukat elveszített embereket nyelveket tanulni, az életszínvonal a képzetlenebb vidéki többség számára jelentősen csökkent (úgy is maradt).

Most jött egy szuperközgazdász miniszter, Matolcsy György, aki nem olyan jó helyesírásban, mint Rákosi, de újra ugyanazt mondja, mint "nagy" elődje: "Magyarország új növekedési terve rendkívül hangsúlyosan épít az újraiparosításra". Elkésett ugyan több, mint hatvan évet, de ehhez talált történelmi példákat is, melyek szerint az ősmagyarok három dologban voltak kiemelkedően jók: "agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban".

Hát ez baj, ugyanis egyik kiemelkedő képességünk sem alkalmas az újraiparosítás nagy céljának megvalósítására és az egymillió adózó munkahely megteremtésére. Nagyon elszomorodtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr483398075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása