Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Leírtam az LMP-t

2011.11.14. 10:13 | svejk | 1 komment

Címkék: politika választás mszp karácsony lévai második kerület lmp

Elsősorban azért lett elegem belőlük, mert nevükkel ellentétben bebizonyították, hogy nem lehet más a politika. Az a Karácsony Gergely hazudott, aki korábban lehetséges forgatókönyvként vetette fel a Fidesz 2014-es leváltására, hogy minden párt, a szélsőségesekkel együtt fogjon össze. Ezt akkor agyrémnek tartottam. Most a II. kerületi időközi választás előtt az MSZP és LMP jelöltjei kijelentették, hogy a második fordulóban hajlandók a jobb eredményt elért javára visszalépni. Most, az első forduló után Karácsony Gergely már nem látja értelmét a visszalépésnek. Szerintem egyszerűen megsértődött, hogy várakozása alatt szerepelt. Ha fordított eredmény lett volna Lévai Katalin és közötte, akkor biztosan nem mondta volna Lévainak, hogy nincs értelme a visszalépésnek.
Felteszem a költői kérdést, hogy akkor vajon mi az értelme annak, hogy Karácsony Gergely, aki hazudott, egyáltalán elinduljon a második fordulóban? Szerintem még kevesebb, mint az előző forgatókönyvnek. Különben is, aki politikus, annak soha nem szabad lemondani a lehetőségek mérlegeléséről. Lehet, hogy a második fordulóban egy csomó fideszes el sem megy szavazni, mert úgyis biztosan győznek, lehet, hogy aki igazán váltást akar, az örülne egy visszalépési gesztusnak és elmenne szavazni és két hét alatt a szamár is megtanulhatna beszélni.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr163377517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karácsony nem lép vissza 2011.11.14. 16:19:01

Elindul a II. kerületi időközi parlamenti választás második fordulójában Karácsony Gergely. Az LMP-s politikus döntését azzal indokolta, hogy visszalépése esetén sem lenne reális esély megszorongatni a fideszes Láng Zsoltot, aki fölényesen nyerte a vasárn…

Trackback: Karácsony nem lép vissza 2011.11.14. 16:19:01

Elindul a II. kerületi időközi parlamenti választás második fordulójában Karácsony Gergely. Az LMP-s politikus döntését azzal indokolta, hogy visszalépése esetén sem lenne reális esély megszorongatni a fideszes Láng Zsoltot, aki fölényesen nyerte a vasárn…

Trackback: Sose lesz más a politika – időközi választás a II. kerületben 2011.11.14. 14:09:13

Ez ugyanaz a politika, amely előtte is volt és amely ezentúl is lesz. Vagy talán ők is úgy gondolkodnak, hogy az LMP az most már LMP lesz, feloldás nélkül, csak így magában nyerve értelmet, ahogy a Fidesz is már csak Fidesz. Ki emlékszik már arra, hogy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2011.11.14. 17:26:33

Az a baj, hogy nem Karácsony hazudik, hanem neked nincs fogalmad arról, amiről írsz.

KG azt mondta, hogy "Ha olyan helyzet van, hogy az én visszalépésem érdemben hozzájárulhat ahhoz, hogy meg lehessen verni a Fideszt, akkor erre kész vagyok"
beta.nol.hu/lap/mo/20111007-_nagy_pofon_kell_a_kormanynak_

Amikor a Fidesznek 53%-a van, az LMP+MSZP pedig 39%, akkor még akkor sem lehet megverni a Fideszt, ha minden LMP szavazó átszavazna (ami a tapasztalatok szerint nincs így).
Azaz érdemben nem járulna hozzá, hogy meg lehessen verni a Fideszt.

Azt teszi, amit mondott.
süti beállítások módosítása