Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vissza a múltba

2011.01.08. 11:00 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: időutazás tb hiánycikk gyógyszerhiány gyógyszertámogatás

Egyre nagyobb időutazásokat tehetünk a húsz, de inkább hetven évvel ezelőtti Magyarországra. A visszamenőleges törvénykezés, bírói ítélet nélküli nyilvános elmarasztalás, vagyon elárverezés, jogorvoslati lehetőség nélküli elbocsájtások, a sajtószabadság korlátozása és bírósági jogkörből kivont fellebbezés nélküli büntetések stb. után megjelentek a hiánycikkek is.
Orvosom által felírt gyógyszert szerettem volna tegnap és ma kiváltani. Két nap alatt tíz (!) gyógyszertárban voltam, de sehol sem kaptam. Mindenütt azt mondták, hogy hiánycikk. Kérdésemre a legkülönbözőbb magyarázatokat kaptam; a gyárak még nem pörögtek fel, szállítási gondok vannak, a nagykereskedők kiürítették a készleteiket az év végén stb. Egyetlen, valószínűleg nem fideszes patikus volt, aki elárulta, hogy a TB által támogatott gyógyszerek 75%-a hiánycikk, tehát magyarul csak az kaphtó, ami tavalyról megmaradt a gyógyszertárakban.
Ennek alapján nekem más a gyanúm. A magyar elnökségi programot meghatározó közös megbeszélésen többszor elismételte Orbán Viktor, hogy "ha a gazdaság nem lesz szigorú és nem tartja a megígért hiánycélt, akkor elnökként ezt a többiektől sem várhatja el, vagyis nagyon kemény lesz a hazai költségvetési szigor".
Nos, ennek egy egyszerű megoldása, hogy rövidebb-hosszabb ideig visszafogják a TB gyógyszertámogatásait. A beteg nem a kormányt fogja szidni, hanem a patikust. Ez is egy burkolt módszer a megszorításokra, amit az emberek többsége fel sem fog agyilag. Ráadásul ez is elősegíti a Kósa által kitűzött célt a nyugdíjasok számának csökkentésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr372569191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása