Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A sport és a fair play?

2010.09.21. 11:19 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport szvsz fair play schmitt pál

Köztársasági elnökünk tegnap New York-ban mondta:
"A sport alkalmas arra, hogy ráébressze a világ fiataljait az olyan dolgok fontosságára, mint a természet védelme, vagy a betegségek, a durvaság, a megkülönböztetés és a rasszizmus elleni harc, a fair play."

Na, az én véleményem szerint pedig - a bűnözőket kivéve - az élet egyetlen területén sincs annyi csalás, szélhámosság, tisztességtelen előnyszerzés, a partner testi épségének szándékos veszélyeztetése szinte minden büntetőjogi következmény nélkül. Legfeljebb egy kis sporttól való eltiltással kell számolni. Már a tisztán amatőr sportolásnál is felütötte fejét a doppingolás, a másik fél tönkretétele. Amikor aztán belépett a pénz, elszabadult a pokol. Gondoljunk csak a Tour de France-okra, Maradona kézzel beütött góljára, a Puskást lerúgó Liebrich 1954-es esetére, a doppingügyekre (kerékpár, úszás, atlétika) nemi és növekedésgátló hormonokkal való kezelésekre (atlétika, tornászgyerekek stb.). Néhány példa itt olvasható
A sport mindenre nevel, csak sportszerűségre nem. Sok sportoló aktív pályájának befejezése után a bűnözői szektorban folytatta, amire sajnos, hazánkban is több példa volt. Ha nem csalnának, akkor bírókra sem lenne szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr682312083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása