Olvasom, hogy "tiltott adalékanyagokat mutattak ki két borászat három boránál, egy termelőnél pedig növényvédőszer-maradékot találtak az uborkában". Közben a propaganda naponta harsogja, hogy csak magyar árut vásároljak, mert az megbízható. Vajon az ellenőrző szervek a magyar mezőgazdasági termékek hány százalékát képesek megvizsgálni? A felderítetlen hamisított élelmiszerekből mennyit fogyasztunk el? A magyar paraszt is ugyanolyan, mint a külföldi, a nagyobb haszon érdekében mindenre hajlandó. Ez nem újkeletű dolog, mert anyámtól hallottam, hogy annak idején a tejfölt liszttel dúsították, a pirospaprikába meg téglaport kevertek, noha akkoriban nem is volt külföldi konkurencia.
Válasszam a magyar árut?
2010.07.16. 14:03 | svejk | Szólj hozzá!
Címkék: esetek magyar áru élelmiszer hamisítás
A bejegyzés trackback címe:
https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr622155574
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.