Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Videóbíró a futballmeccsen

2010.06.29. 11:22 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport foci szvsz videóbíró

A média hangosan követeli, hogy a foci VB-n előfordult - kétségtelenül nagy - bírói tévedések miatt vezessék be valamilyen módon az utólagos videós elemzés lehetőségét. Ez először természetesen a vélt gólokat érintené, majd a leseket, utána a szabálytalan belépőket, a sorfal távolságát, a kezezéseket, a műeséseket és egyszerűen mindent. (A rögbiben állítólag műesésért eltiltják a játékost.) Most mindenki tudja, hogy egy meccs teljes ideje 105 perc, max. 5-6 perc hosszabbítás lehetséges. Attól függően, hogy ki kérhetne videós ellenőrzést és mikor, egy meccs beláthatatlan hosszúságú és érdektelen lenne. Olyan lenne, mint a Forma-1, ahol másnap tudjuk meg a végeredményt:

"A Forma-1-es Európa Nagydíj leintése után néhány órával a versenyfelügyelők megszülték a döntést, és kilenc pilótát is 5 másodperces időbüntetéssel sújtottak, amiért megszegték a biztonsági autós szabályt. A pontszerzők sorrendje minimális mértékben változott."

A foci azért érdekes, mert minden benne van. A bíró ugyanúgy a pálya része, mint a talaj, a labda, a kapufa, vagy a szögletzászló és évekig lehet emlegetni az 1966-os angol-német VB döntő, vagy az 1962-es magyar-cseh negyeddöntő meg nem adott góljait, Maradona kézzel beütött gólját és sorolhatnánk. A játékos csal, a bíró meg téved. Az a sport, amelyiknek állandóan változnak a szabályai, a helyszíni fizető nézők szempontjából halálra van ítélve. Arra nem gondolt még senki, hogy sportszerű játékosok kellenének, akik nem csalnak, szabályosan játszanak és bemondják, ha a gólvonalon túl volt a labda? Teniszben előfordulnak ilyenek, noha ott is nagy pénzekről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr532118166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása