Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bonyolultak a közüzemi számlák

2010.05.18. 10:21 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: esetek dünnyögéseim közüzemi számlák

Nem olyan régen olvastam, hogy túl bonyolult a villanyszámla, nem értik a fogyasztók.

Nem lep meg a dolog, mert én már 2005-ben levelet küldtem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek, az Állampolgári Jogok Országgyűlési Hivatalának (ombudsman) és az Energiahivatalnak ez ügyben. Nagyon udvariasan válaszoltak, aminek az volt a lényege, hogy kuss!
Tegnap megkaptam a FŐGÁZ éves elszámoló számlájának mellékleteként a "Minden, amit az elszámoló számláról tudni kell" c. részletes magyarázatot. Ebben az alábbi mondat fordul elő:

"A rendszerünk által biztosított fogyasztásmegosztási algoritmus az árváltozáskor vélelmezhető mérőállást automatikusan generálja, ezt a mérőállást az elszámoló számlán feltüntetjük."

Na, mármost tudjuk, hogy országunkban nagyon sokan nem végzik el az általános iskolát, hiszen erre még a gépjárművezetői jogosítvány megszerzéséhez sincs szükség, aki elvégzi, azok nagy része helyesen írni sem tud, mert még az egyetemekre felvett hallgatók számára is tanfolyamokat indítanak, sőt, főiskolai, egyetemi oktatók között is van potenciális analfabéta, aki egy menetrenden sem tud eligazodni és egy adóbevallást sem tud kitölteni. (A fentiek hitelességét igazolja, hogy hat évig voltam tanszéki előadó egy jónevű fővárosi egyetemen). Hogyan várjuk el bárkitől, hogy ezt a marhaságot megértse, hiszen ennek az a lényege, hogy 'te egy hülye vagy, úgysem tudod az automatikusan generált vélelmezhető mérőállást ellenőrizni'. Arról nem is szólva, hogy fingod sincs arról, hogy mi az az algoritmus, és mi köze van ehhez a fogyasztónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr402012200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása