Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Emlékezető jobboldali szavazóknak

2010.04.06. 15:31 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz jobboldal

Az u.n. jobboldali pártok híveinek alapvető jellemzői a szelektív, rövidtávú memória és a hiányos történelmi ismeretek. Csaknem ezer éven át a mai értelemben konzervatív, jobboldali, klerikális uralom volt Magyarországon. Ennek "eredménye" a konstans nyomor, sorozatos háborús vereségek, több száz éves idegen uralom (török, osztrák, szovjet). A múlt században ismereteim szerint a jelenleg oly népszerű jobboldal elődei két világháborút robbantottak ki, amelyekben aztán szarrá vertek minket és "jutalmul" megkaptuk a Trianonban aláírt békeszerződést, egy rommá lőtt, bombázott országot összesen másfél millió magyar áldozattal, majd a 45 éves szovjet megszállást.
Apropó, Trianon. Jó lenne utánanézni, hogy mi is volt ez a "békeszerződés". Már a megelőző háború kirobbantásának megnevezett oka is nevetséges volt. Ok erre a trónörökös Ferenc Ferdinánd meggyilkolása? Mi lett volna, ha Kennedy meggyilkolása után az USA robbantott volna világháborút?
Ilyen hülye ország csak Salvador és Honduras volt, akik egy focimeccs miatt háborúztak. Mindkét világháborúban nyakig voltunk a vesztes oldalon. Mit kellett volna tennie a győztesnek? Még jó, hogy 93 ezer négyzetkilométert meghagytak. Ausztria többet veszített, mégsem rinyálnak ennyit, mint nálunk sokan (mellesleg sok olyan nép van a világon, amelynek országa sincs noha a népessége nagyobb, mint a miénk). Olyan ország sincs, amely törpe létére egymás után hadat üzent volna Nagy-Britanniának, Oroszországnak és az USA-nak. Ilyen elborult elméjű vezetők csak nálunk születnek. Ehhez képest az elmúlt nyolc év maga volt a kéjmámor.
Én nem szavazok a jobboldalra, és nem csak azért, mert "az egyszeri kisbíró azt mondta a falusiaknak, amikor panaszkodtak, hogy a csősz lop: nem érdemes újat felvenni, mert ez már összelopta magát, az új meg elölről kezdené". Ezen kívül én emlékszem a Fidesz regnálására, Schlett Csabára, Kaya Ibrahimra, Josip Tot-ra, a Happy End-re, Ezüsthajóra, a Széchenyi tervben kapott pénzből létesült, azóta tönkrement cégekre, a dolomitbányákra (ami nem is ideális autópályához), Tokajra, párizsi nagykövetségre, Kékessy-Lévai Anikó ügyletekre, a 11%-kal csökkentett nyugdíjakra stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr861899071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása