Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hülye reklámok - üdülési csekk

2010.03.02. 14:11 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: üdülési csekk hülye reklám szakszervezetek

Mostanában sokat hallani a rádióban és TV-ben a reklámot, amely hozzávetőlegesen így hangzik:

"Az üdülési csekket mi, munkavállalók a szakszervezetekkel közösen hoztuk létre, hogy közös erővel tegyük lehetővé mindannyiunk üdülését, pihenését. Az üdülési csekk a miénk."

Nos, ezzel csak az a bajom, hogy semmi sem igaz belőle. A szakszervezetek a rendszerváltáskor hatalmas ingatlanvagyonnal (székházak, üdülők) rendelkeztek, melyeket értékesítettek, a bevételt meg elherdálták. Az üdülési csekket pedig a munkaadók finanszírozzák a kedvezményes adókulcsú cafeteria keretében. Azok a nyugdíjasok viszont, akiknek pénzéből építették az eladott üdülőket, szinte egyáltalán nem kapnak üdülési csekket, hiszen az csak olyannak jár, akinek kevés a nyugdíja és mint ilyen, keveset is keresett, tehát szinte alig adott valamit a közösbe.
Ráadásul, ha kapnak is valamennyit, akkor sem tudják kifizetni az üdülést, hiszen egy középkategóriás Hunguest hotelben is hat éjszaka kedvezményesen 132 000 Ft-ba kerül két főre. Mivel csak azok a nyugdíjasok kaphatnak támogatást, akiknek jövedelme nem haladja meg a 80 000 forintot, így könnyen lehet, hogy a házaspár teljes havi bevétele rámenne erre a hat éjszakára.

Ps.: a fiatalok tájékoztatására: az átkosban egy átlagfizetés feléért egy kétgyerekes család két hétig üdülhetett teljes panzióval, sőt a gyerekek uzsonnát is kaptak

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr811802773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása