Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ásványvízivóknak és Környezetvédőknek

2009.11.10. 13:57 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: egészség környezetvédelem ásványvízfogyasztás

Azt már megszoktam, hogy utcán, villamoson cipelik magukkal (főleg nőnemű egyedek) az ásványvizes, üdítős palackjaikat, nehogy kiszáradjanak. A múlt héten újabb tapasztalatra tettem szert, mert színházban egy csomó hölgynél - korhatár nélkül - ott volt a flakon. Én nem tudok rájönni, hogy ennek a kényelmetlen szokásnak mi az oka, magyarázata, haszna, azon kívül, hogy egy csomó ember zsebét pénzzel tömik és tönkreteszik a környezetet. Nekem is van ismerősöm, aki strigulákat húz poharanként, hogy a napi 2 1/2 literes ásványvíz fogyasztása nehogy csorbát szenvedjen, mert ezt olvasta a Kiskegyedben, vagy hallotta a barátnőjétől az egészséges életmóddal kapcsolatban.
Hát ezeknek a hölgyeknek üzenem, hogy az embernek akkor kell innia, amikor szomjas, hiszen ezt a szervezete jobban tudja, mint a népszerű magazinok tele horoszkóppal, jósnőkkel, javasasszonyokkal és jobbnál-jobb táplálékkiegészítő, mindenre jó gyógynövénykészítményekkel, fogyasztószerekkel, mágneses eszközökkel stb.
Az emberek egészségének sokkal többet ártanak kis szomjúságnál az eldobott PET palackok, a gyártás, kitermelés során felhasznált vegyi anyagok, a rengeteg energia és a szállítással járó környezetszennyezés, ami szinte felmérhetetlen károkat okoz nekünk és utódainknak egyaránt.

Ehhez csak egyetlen adat: az Egyesült Királyságban csak az ásványvizek kiszállítása során évi 32 ezer (!) tonna széndioxidot bocsájtanak ki a járművek. A vendéglők számára környezetvédő ajánlást bocsájtottak ki, hogy az asztalokra palackozott víz helyett csapvizet helyezzenek ki kancsóban. Én csapvizet iszom.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr141515380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása