Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Molnár Oszkár nincs egyedül!

2009.11.03. 16:02 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika irodalom eszmék

Molnár Oszkár nincs egyedül! Most nem az MSZP Szabó Évájáról akarok írni, hanem arról, hogy az egész világ tele van megvalósíthatatlan eszmékkel, amelyeknek egyetlen közös találkozási pontja van, éspedig az, hogy minden bajért, hibáért valaki, vagy egy csoport, nép, más nemzetek szövetsége stb. felelős és nem saját magunk. Mintha nem is hallottak volna valamilyen formában, pl. a "segíts magadon, az Isten is megsegít" közmondásról, vagy J.F. Kennedy híres mondatáról: "Ne azt kérdezd, hogy mit tett érted az ország, hanem azt, hogy te mit tettél az országért."

Most olvastam egy regényt (Lee Child: Ne add fel könnyen), amelyből néhány részt idézek:

"Már kétszázhúsz éve egyfolytában szavazunk (az USA-ban. Az admin.) - mondta. És a helyzet csak egyre rosszabb. A kormányokat nem érdekli, hogy szavazunk. Minden hatalmát elvettek tőlünk. Eladták a fejünk felől az országot. Tudja, hol van ennek az országnak a kormánya? A kormány New Yorkban van. Az ENSZ székházában. Nem gondolkozott el valaha azon, miért van az ENSZ székháza olyan közel a Wall Streethez? Azért, mert ott a kormány. Az ENSZ és a bankok, ők irányítják a világot. És Amerika csak egy része ennek, Az elnök csak egyetlen szavazat abban az átkozott bizottságban. Ezért olyan remek ötlet a szavazás. Azt hiszi, hogy az ENSZ-t és a világ bankjait érdekli, hogy mire szavazunk?"

"Az egyik módszer a kisvállalkozások tönkretétele - folytatta. - Ez az én saját teóriám. A mozgalmon belül nem sokan hangoztatják még. De nekem már régóta feltűnt Ezért aztán jóval a többiek előtt járok a helyzet megértésében. A világkormány voltaképp egy kommunista típusú kormány. Nem akarnak egy erős kisvállalkozói szektort. Amerikában viszont ez van. Több millió ember dolgozik és él meg saját eréből. Túl sokan vállalkoznak ahhoz, hogy egyszerűen lemészárolják őket, araikor eljön az ideje. Ezért már jó előre csökkentik a számukat. A szövetségi kormánynak kiadták, hogy szorítsa vissza a kisvállalkozásokat. Bevezettek mindenféle szabályozást, törvényt és adót, manipulálják a piacot, és térdre kényszerítik a kisvállalkozókat, aztán kiadják a bankoknak, hogy álljanak elő különböző fajta kölcsönökkel és amint megszárad a tinta a kölcsönszerződéseken, felsrófolják a kamatlábakat, és tovább manipulálják a piacot, amíg a szerencsétlen ördög csődbe nem megy. Azután elveszik a vállalkozását."

"Amerika a vállalkozásra épülő ország volt, igaz? Tehát, aki az üzleti életet irányítja, az mindent irányít. És hogyan irányítható az üzleti élet? A bankokon keresztül. És hogyan irányíthatóak a bankok? Úgy, hogy létrehozzuk a központi jegybankrendszert, ahonnan megmondják a bankoknak, hogy mit csináljanak. Ez az egész mozgatórugója. A világkormány irányít mindent, méghozzá a központi jegybankon keresztül."

"Maga szerint mindent el kellene fogadnunk, mintha birkák lennénk? Mindennek megvan a maga helye. Ez a természet rendje. A feketéknek ott van egész Afrika. A fehéreknek meg ez a hely."

Mindez egyetlen könyvben. Ha a világ leggazdagabb, legerősebb államában az örök vesztesek között vannak ilyen torzult elmék, akkor mit várhatunk Földünk többi, csaknem kétszáz (számuk változó) országában?

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr31496064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása