Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mikor lesz új KRESZ?

2009.10.15. 10:35 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: kresz

Gondolom, hogy a közlekedésben résztvevők többsége tisztában van azzal, hogy jelenleg KRESZ-nek az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól c., többször módosított, aktualizált (pl. mobiltelefon használata stb.) rendeletet nevezzük a szlengben. 
Évek óta dolgoznak egy 21. századi követelményeknek megfelelő szabályzat kidolgozásán állami- és civil szervezetek, de kevés eredménnyel, legalábbis ami az egyetértést illeti, pedig itt nem politikai táborok ellentétes érdekeiről van szó (mégis erre hasonlít a vita).
Most is azt olvasom, hogy: 

"A Magyar Kerékpárosklub azt kéri a kormánytól, hogy ne tárgyalja a kormányülésen a KRESZ módosítását, mert kikerültek belőle azok a rendelkezések, amelyek a kerékpáros közlekedést segítették volna - közölte László János, a klub elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón."

Szerintem ez az egész egy röhej. Öt éve vagyunk az Európai Unió tagjai. Vegyük át egy közlekedési kultúrában fejlettebb ország szabályait, mondjuk a németekét, vagy a franciákét, igazítsuk a magyar specialitásokhoz és passz. Nem kell szórni az adófizetők pénzét.

Persze jogos az a felvetés is, hogy mit ér az EU, ha még egy egységes közlekedési szabályzatot sem volt képes kidolgozni? (A szigetországokban még a forgalom is a másik oldalon bonyolódik, mint a kontinensen.)

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr731451466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása