Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rhoda Scott a Margitszigeten

2009.07.23. 10:26 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: jazz koncert margitsziget rhoda scott lucien dobat sarah morrow

Tegnap este ellátogattunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra meghallgatni Rhoda Scott már ki tudja hányadik magyarországi koncertjét. A belépés nagyon kellemetlen volt, mert túltáplált, kopasz securitysek vizsgálták át a csomagokat, táskákat. Igaz, hogy nem nyúltak bele, a nejemnek kellett kinyitnia, belenéztek és kívülről tapogatták (a táskát) . Kérdésemre, hogy mit keres, egyszerűen csendben maradt és folytatta a következő nézővel. Biztos, hogy nem kamerákat, mert a nézők ötöde videózott, fotózott, ráadásul elég nagy gépekkel, vakuval és senki sem szólt rájuk. A vizsgálódás nekem, mint amatőr koncertlátogatónak szokatlan, idegen, de lehet, hogy a rutinosakat már nem zavarja. (Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy focimeccsen miért nem ilyen alaposak a rendezők, hogy kerülnek be a transzparensek, boxerek, petárdák, sokkolók és az isten tudja milyen herkentyűk.)
Na, maradjunk az előadásnál. Először is otthagyták a színpadon az Aida hungarocellből készült piramisnak szánt hátterét és egy ókori egyiptomi rabszolganő két és fél méteres szobrát. (Csizma-asztal effektus, bár az igaz, hogy később eljátszották Duke Ellington Caravan c. szerzeményét távoli kapcsolatként.) A műsor fél órás csúszással (közlekedési problémákra való hivatkozással), 8 óra helyett fél 9-kor kezdődött. Rhoda Scott mellett Lucien Dobat dobolt, Sarah Morrow pozanon játszott. Én még eddig nem láttam ilyen fiatal nőt (időset sem) pozanozni, ráadásul nagyon jól. Egy órán át fergeteges jazzt hallhattunk. Magyar konferálás nem volt, de az improvizációkban nagyon sok motívum felismerhető volt a már említett Duke Ellingtontól Billy Vaughn-ig. Félórás szünet után ismét egy óra zene következett, a végén Laki Ákos is beszállt szaxofonjával a ráadásban (hogy került ide?).
Örömmel mondhatom, hogy az előzetes riogatás ellenére engem a három ott töltött óra alatt egyetlen szúnyog sem talált meg, nyilván voltak finomabb falatok.
Aki esetleg kíváncsi lenne, hogy milyen lehetett a koncert, az nézze meg az alábbi videót, mely hasonló, de régebbi, a dobos is más:  

Ps.: hazafelé a villamosra éjjel 1/4 12-kor három húsz év alatti csinos lány szállt fel, kezükben nyitott sörösdobozokkal. Nyilván nem tudják, hogy közterületen történő szeszesital fogyasztás 30 000.-Ft bírsággal büntethető.  

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr721262525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása