Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Városmajor pusztítása

2017.11.27. 11:23 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: Városmajor parkpusztítás

Én nyolc évig jártam a Városmajor utcai általános iskolába akkor, amikor még csak a templom, meg a Szamos utca - Csaba utca közötti salakos teniszpályák (télen természetes jéggel korcsolya pálya) voltak. Egyetlen leaszfaltozott terület az utcabálok számára (kb. 15x15 m-es) készült. A park tele volt élettel. Mókusok, baglyok, rigók, verebek, vörösbegyek, szarkák, cinkék, vetési varjúk, galambok, sőt ritkán gyurgyalagok is előfordultak.
A park szisztematikus pusztítása a szabadtéri színpaddal kezdődött, majd folytatódott a BSE csarnokaival, a fogaskerekű vasút végállomása mögötti kertészet és faiskola helyére a gimnázium és újabb MTK-Gázművek csarnok építésével. A néhány évvel ezelőtti átépítés után lett két kopár kutyafuttató, két aszfaltozott, elkeritett dühöngő (foci, kosárlabda, kézilabda stb.), további két kosárpálya, tenisz ütőfal, asztalitenisz asztalok, nyilvános WC épület, fix és mozgó tornaszerek, elkerített gyerekjátszótér és persze homok, sóder, aszfalt meg rejtélyes betonkockák Városmajor felirattal, mintha nem tudnánk, hogy hol vagyunk.
Az állatok, madarak eltűntek néhány túlélő kivételével (dolmányos varjak, cinkék).
A fő gond, hogy a karbantartó FŐKERT gépesítve lett, minden robbanómotorokkal működik tavasztól késő őszig, így szinte mindig büdös és zaj van. A gépeket nem tudom mind felsorolni, de az emelőkosaras autók, motoros fűrészek, sövényvágók, mobil fűnyírók, fűkaszálók, avarfújók, pókocsis gyűjtőautók stb. elriasztják az élővilágot, beleértve az embereket is, Néhány lelkes futó, az iskolából tornaórára jövő gyerekek, pár hajléktalan kivételével alig vannak a majorban. Persze a kutyások is mindenhol sétáltatják állataikat, az egyik futtatóban még nem is láttam egy ebet sem.
Pár fotót készítettem a helyzet érzékeltetésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr9713397457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása