Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Greenpeace

2013.11.15. 16:27 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem Greenpeace

Most mindenki rinyál az Oroszországban letartóztatott Greenpeace fizetett ügynökök ("aktívisták") ügyében. Én nem sajnálom őket akik dízelolajjal működő hajókkal, benzines motorcsónakokkal, műanyag felszerelésekkel stb. zaklatnak másokat.

Ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. Szerintem nem abban kell keresni a zöldek alacsony támogatottságának okát, hogy a fogyasztáskorlátozás mellett szoktak érvelni. Az alapvető probléma, hogy képmutatóak és nem csak nálunk, hanem a világon mindenhol. Ezért csak konfliktuskereső híveik vannak, akik mindig másokban vélik megtalálni a környezetszennyezés okait, közben maguk pedig más ellenérdekelt multik támogatását élvezik.

Ha például önvizsgálatot tartanának egy egyszerű módon, mondjuk megpróbálnának válaszolni az alábbi kérdésekre:
1. Angol WC-be szartok?
2. Mosógéppel mostok?
3. Műanyag cipőben, ruhában jártok?
4. Villanyt, gázt, szenet használtok fűtésre?
5. Esztek, isztok műanyagba csomagolt ételeket, italokat?
6. Használtok járműveket biciklin, rolleren kívül?
7. Telefonáltok, interneteztek?
8. TV-t, rádiót néztek, hallgattok?
9. Szemetet, folyékony hulladékot a kukába, WC-be dobjátok, öntitek?
10. Egészségügyi termékeket (fogamzásgátló, intim betét, eldobható pelenka, koton stb. is beleértve) használtok?
Ha bármelyikre igen a válasz, akkor már nincs joguk másokat kioktatni a környezetvédelemről.
Először példamutatóan kell élni, utána dumálni!
Igazi környezetvédőnek tulajdonképpen a sötétzöld mozgalmak, szervezetek lennének tekinthetők, akik egyszerű választ adnak egy bonyolult kérdésre: a bioszféra megmentése érdekében az emberiségnek pusztulnia kell, mert túl gyorsan szaporodunk, ugyanis maga az emberi lét, a civilizáció a környezetszennyező. (A feltételes módot azért használom, mert ők is csak mások megölésére, kiirtására adnak tippeket, nem magukkal kezdik). Az iskolában azt tanultam, hogy kétmilliárdan vagyuk a Földön, most meg ha bárki megnézi a Worldometer-en, láthatja, hogy 7 milliárdot jóval meghaladtuk már.
A fentiekből következik, hogy az életigenlő emberiség döntő többsége sohasem lesz zöldpárti.
Ps.: kíváncsi vagyok, hogy mely cégek, magánszemélyek támogatják pl. a Greenpeace-t? Az első 100 főszponzor listájából kiderülne, hogy nagyon is üzleti alapja van az egésznek. Enélkül ki adna pénzt egyenruhára, járművekre, utazásra, láncokra, szállodára és egyáltalán az „aktivisták” megélhetésére? Erről soha, senki nem kérdezi meg őket.


A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr425635744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása