Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Internetes vásárlások hátrányai

2009.08.10. 14:30 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás szvsz internetbolt

Többször vásároltam már internetes boltokban. Kétségtelen előny, hogy olcsóbbak, mint a szaküzletek, különböző kedvezményeket is adnak, de csak azoknak ajánlom, akik ráérnek és mindent tudnak a megvenni szándékozott termék műszaki paramétereiről. Engem már értek meglepetések természetesnek tartott alkatrész hiánya miatt (pl. csatlakozókábel). Ha már ismeri az ember a dörgést, akkor ez nem gond, de a leírásokból ez sokszor kimarad. Ha valamiről azt látjuk, hogy "Várható szállítás: raktárról", vagy "külső raktárból", az azt jelenti, hogy fingjuk sincs az időpontról és a magyar nyelvről, ugyanis ilyenkor egy konkrét dátumot várna az ember, nem pedig azt, hogy hol tárolják. Az automatikusan generált válaszlevélből sem tudunk meg semmit, csak azt, hogy majd kapunk egy e-mailt, vagy sms-t, ha megvan a cucc. Ezután egyeztethetünk a szállítási időpontról, hogy mikor érünk rá mi és mikor ők, vagy az állandóan otthon lévő nyugdíjas nagymamára kell bízni az átvételt. Legjobb az, ha van személyes átvételi lehetőség, hogy magunk megyünk érte, hacsak nincs nagyon messze. Az eddig tapasztalt leggyorsabb átvétel is két napba telt, noha természetesen raktáron lévő áruról volt szó.
Ha használat közben elromlik a termék, a garancia érvényesítése sem egyszerű (bár ez máshol sem az). A garancia lejártáig meg kell őríznünk az eredeti csomagolást, csatolt alkatrészeket, leírásokat és a számlát. Ha a hiba bekövetkezik, részletes hibaleírást kell készíteni, majd az egészet becsomagolva visszaküldeni a cégnek (nem lesz olcsó a postaköltség, ami természetesen a mi kárunk, nem térítik meg). Ezután nincs más dolgunk, mint várni 10-14 napot, amig eldől a kütyünk sorsa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr161300435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása